وي قديميترين اين اشيا را يک نسخه خطي مربوط به قرن 8 هجري قمري و در بين اشياي صوتي يک عدد راديو نقتي مربوط به قرن 19 ميلادي اعلام کرد و افزود: همچنين از قديميترين اشيا 1 عدد آپارات زغالي مربوط به دوران رضاشاه است که در نخستين سينما و به نام شير و خورشيد در اروميه مورد استفاده قرار ميگرفت.
قرباني اعتبار هزينه شده براي خريد کل اين اقلام تاريخي را 500 ميليون ريال اعلام کرد.
وي هدف از خريداري اين اشيا را، راهاندازي موزههاي جديد در سطح استان مخصوصاً موزه منطقهاي آذربايجانغربي ذکر کرد.
قرباني اعتبار مورد نياز براي خريد اشيا و اموال فرهنگي و تاريخي را در سالجاري 200 ميليون تومان اعلام کرد.
وي همچنين از اهداي 6 قلم اشياي تاريخي به سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري آذربايجانغربي در سالجاري خبر داد و تصريح کرد: بيشتر اين اشيا را کتب خطي، اسلحه، دوربين، سکههاي قديمي و ظروف شيشهاي تشکيل ميدهند که اکثراً مربوط به دوران صفويه و قاجار است.
وي شاخصترين اشياي اهدايي را سکههاي طلا مربوط به دوران بيزانس دانست.
راهاندازي موزه تخصصي اورارتودر اروميه
قرباني درخصوص برنامههاي پيشنهادي اين سازمان در بخش موزهها گفت: ازجمله مهمترين برنامههاي پيشنهادي اين سازمان در سالجاري احداث موزههاي تخصصي اورارتودر اروميه، باستانشناسي در خوي، کتب خطي شمال غرب کشور در شهرستان خوي، موزه مردمشناسي در خوي، موزه حمام ميرزا رسول مهاباد، تجهيز موزه مردمشناسي مياندوآب و راهاندازي موزه باستانشناسي در بوکان است.
وي همچنين از ديگر مهمترين برنامههاي پيشنهادي سازمان را تجهيز موزه کودکان با همکاري کانون پرورش فکري استان، احداث، راهاندازي، تکميل و تجهيز موزه شخصي کشاورزي و موزه آب بهصورت مشارکتي در اروميه اعلام کرد.
کارشناس مسئول موزههاي آذربايجانغربي مورد آخرين مراحل موزه منطقهاي آذربايجانغربي گفت: درحالحاضر طرح مطالعه و مکانيابي اين موزه توسط مهندسين مشاور در مرکز استان در حال انجام است که متعاقباً مراحل طراحي، احداث و راهاندازي آن طي سالهاي آتي در مکاني بيش از 10 هزار متر مربع و عرصه حدود 12 هزار متر مربع و با اعتباري بيش از 70 ميليارد ريال به مرحله اجرا درميآيد.
وي در ادامه با اشاره به پتانسيلهاي غني آذربايجانغربي در زمينه آثار تاريخي و فرهنگي خاطرنشان کرد: از ديگر برنامههاي پيشنهادي سازمان راهاندازي و تجهيز 14 موزه مردمشناسي در تمام شهرستانهاي استان با مشارکتهاي غيرسازماني ازجمله فرمانداريها، شهرداريها، مراکز و سازمانهاي ذينفع استاني و مشارکتهاي ملي است.
وي همچنين ازجمله مهمترين برنامههاي اين سازمان در راستاي معرفي اشياي تاريخي موجود در موزهها را برپايي نمايشگاههاي ادواري در موزهها، هماهنگي با صدا و سيما در راستاي معرفي موزهها، چاپ بروشور، ارائه آموزشهاي لازم در زمينه اشيا و اموال فرهنگي، تاريخي موجود ذکر کرد.
کارشناس مسئول موزههاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري آذربايجانغربي ازجمله مشکلات موزههاي استان را نبود مکان و ساختمان مناسب، کمبود نيرو و همچنين نبود کيوسکهاي اطلاعرساني عنوان کرد.
قرباني با اشاره به ساماندهي اموال فرهنگي موزه اروميه گفت: اين کار با اعتباري بيش از 17 ميليون تومان از محل اعتبارات سال 85 در حال اجرا است که تا 2 ماه آينده بعد از دريافت نرمافزار گنجينه به پايان خواهد رسيد.
قرباني با اشاره به وجود 24 هزار شيء تاريخي در موزه اروميه يادآور شد: بيشتر اشياي تاريخي موجود در موزه اروميه مروبط به هزار اول قبل از ميلاد است که متأسفانه به علت کمبود مکان حدود يک هزار و 500 قلم در معرض ديد علاقهمندان قرار گرفته است.
کارشناس مسئول موزههاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري آذربايجانغربي در پايان تصريح کرد: در سالهاي آتي با احداث موزههاي جديد اکثر اشياي تاريخي در معرض ديد علاقهمندان قرار خواهد گرفت و بهزودي بخش مردمشناسي، در سالن شماره 2 موزه اروميه راهاندازي ميشود.
M/
انتهای پیام/